mapka
mapka
zajazd
Hotelik & Restauracja
"Zajazd"
kontakt
lokalizacja

Menu


ZUPY:
Rosół z makaronem
Pomidorowa z ryżem
Gulaszowa
Flaczki wołowe
Ogórkowa
Grochówka
Jarzynowa
Barszcz ukraiński
Barszcz czerwony z krokietem lub uszkami
Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą


MIĘSA:
Devolay z żółtym serem i pieczarkami
Kotlet schabowy panierowany tradycyjny
Filet z piersi kurczaka panierowany - po parysku
Karczek pieczony
Rolada wołowa w sosie
Schab pieczony - sztuka
Szaszłyk wieprzowy z warzywami


DODATKI:
Ziemniaki z wody z koperkiem
Ziemniaki puree z koperkiem
Ziemniaczki zapiekane
Kluski śląskie
Frytki
Ryż, kasza gryczana lub jęczmienna


SURÓWKI:
Marchewka z jabłkiem i chrzanem na słodko-kwaśno
Marchewka z groszkiem - na ciepło
Buraczki czerwone z cebulką
Sałatka z kiszonych ogórków z cebulką i musztardą
Kapusta czerwona
Kapusta kwaszona z ziołami i cebulką w oleju
Kapusta biała zasmażana - na ciepło
Kapusta biała z marchewką, warzywami i czosnkiem
Kapusta pekińska z warzywami w sosie vinegrette
Kapusta pekińska z sosem czosnkowym lub jogurtowym
Surówka sezonowa

ZIMNE PRZEKĄSKI:
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Jajko w szynce na sałatce jarzynowej tradycyjnej
Sałatka ryżowa z warzywami i wędzonym kurczakiem
Sałatka a'la ryżowa z szynką, warzywami i ananasem lub brzoskwinią - na słodko
Sałatka grecka /sałata, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, czerwona cebula, papryka, ser feta/
Patera szwedzka - mięsa pieczone: karczek, boczek, schab, pieczone pałki udek z kurczaka - na zimno
Talerze ze swojskimi wędlinami, kabanosy, kiełbasy podsuszane
Przekładaniec (ser mozzarella, sery żółte, pomidory - w ziołach)
Śledzie po wiejsku z cebulką
Śledzie na słodko-kwaśno w sosie śmietanowo-majonezowym
z warzywami
Ryba po grecku - filet
Pstrąg w ziołach z masełkiem czosnkowym - smażony
Jajka w majonezie
Jajka garnirowane pieczarkami i zieleniną
Galaretka drobiowa
Schab nadziewany suszoną morelą i śliwką - pieczony /glazurowany/
Smalec ze skwarkami + kiszone ogórki /małosolne-sezonowo/
Smalec z mięsem a'la pasztet + kiszone ogórki /małosolne-sezonowo/
Ozór wołowy w galarecie - z chrzanem
Tatar wołowy
Udziec wieprzowy pieczony (waga do 10 kg)
Pieczywo białe lub mieszane

DANIA CIEPŁE:
Pieczone udka z kurczaka
Bigos domowy z mięsem i pieczarkami
Pierogi zapiekane: ruskie, z mięsem, z kapustą i pieczarkami,
ze szpinakiem i serem feta, z serem na słodko
Żurek po staropolsku z jajkiem i białą kiełbasą w zapiekanym chlebie + sos czosnkowy


NAPOJE:
Kawa rozpuszczalna,
Kawa parzona,
Herbata zwykła,
Herbata owocowa + dodatki
Soki 100%, woda i napoje niegazowane i gazowane

CIASTA:
Szarlotka na biszkopcie
Jabłecznik na kruchym
Orzechowiec
Tort węgierski
Ciasto tortowe
Pleśniak
Sernik
Seromak
Biszkopt z owocami i galaretką z kremem

 

 



Drukuj Powrót
 powered by ITQ Sp.z o.o.