mapka
mapka
zajazd
Hotelik & Restauracja
"Zajazd"
kontakt
lokalizacja

Wesele w Zajeździe

Nasza restauracja znana jest z organizowania niezapomnianych imprez okolicznościowych, w tym przyjęć weselnych.
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do kontaktu telefonicznego lub via e-mail w sprawie organizacji przyjęć weselnych.

Poniżej prezentujemy przykładowe menu:

MENU WESELNE

ZUPA:
Rosół ze swojskim makaronem ew. inna

DANIE GŁÓWNE:

De volaille z żółtym serem i pieczarkami + sos
Pieczone ćwiartki ziemniaka lub ziemniaki z koperkiem lub kluski śląskie + sos

Zestaw surówek:
czerwone buraczki z cebulką na zimno 
marchewka z jabłkiem i chrzanem na słodko-kwaśno
kapusta pekińska z sosem vinegrette lub jogurtowym

PRZEKĄSKI ZIMNE:

Patera szwedzka /mięsa pieczone: karczek, boczek rolowany i pałki z udek kurczaka/  

Talerze swojskich wędlin, salami, kiełbasy podsuszne, kabanosy

Schab glazurowany + nadziewany suszoną morelą i śliwką

Sałatka jarzynowa tradycyjna                                   

Sałatka ryżowa z kurczakiem i warzywami

Sałatka grecka 

Przekładaniec (ser mozzarella i pomidory), sery żółte

Ryba /filet / po grecku

Smalec lub smalec z mięsem w smalcówkach

Ogórki kiszone /małosolne - sezonowo / w dzbanach

Galaretka drobiowa z warzywami

Jajka garnirowane  pieczarkami, cebulką i zieloną pietruszką

Śledzie po wiejsku z cebulką

Śledziki na słodko-kwaśno /w sosie śmietanowo-majonezowym z warzywami/

Pieczywo mieszane      

 

   I  CIEPŁY POSIŁEK: Zupa gulaszowa wołowa- a'la kociołek węgierski

  II CIEPŁY POSIŁEK: Bigos po staropolsku z mięsem, kiełbasą i pieczarkami

III CIEPŁY POSIŁEK: Barszczyk czerwony z krokietem lub z uszkami,
ewentualnie z zapiekanymi pierogami (ruskie, z mięsem, z kapustą i pieczarkami) - w sosie sojowym

 

                                         BOCZNE STOŁY:

Patera z owocami

Kawa parzona, kawa rozpuszczalna, herbata + dodatkami (warnik z wodą)

 

                       KOSZT MENU WESELNEGO od  135,00 zł /osoba

                                               (menu i cena do uzgodnienia)

            DEKORACJA SALI BANKIETOWEJ, STOŁÓW, KRZESEŁ, WEJŚCIA

                                          oraz OBSŁUGA KELNERSKA  w cenie.

 

 

„POPRAWINY WESELA"

Wszystko, co pozostanie z wesela oraz

do wyboru:

Propozycja I  40 zł/osoba

Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą - w zapiekanym chlebie + sos czosnkowy

Tradycyjne gołąbki zapiekane - w sosie pomidorowym

 



 

Propozycja II  50 zł /osoba

Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą w talerzu

Filet z piersi kurczaka po parysku „pod pierzynką" lub inne do wyboru

Ziemniaki z koperkiem lub zapiekane ćwiartki ziemniaka

Zastaw surówek

Tradycyjne gołąbki zapiekane - w sosie pomidorowym    

 
Zobacz nasze menu
(są to potrawy uzupełniające lub z których możesz stworzyć swoje menu) »

 

 




Drukuj Powrót
 powered by ITQ Sp.z o.o.